Höstsolen är tillbaka efter några dagars regn. Underbart. Direkt skjuter temperaturen upp. Därför passar jag på att slänga in en lite somrigt fräsch dessert här på bloggen. Det smakar och ser lite ut som kladdkaksmuffins med supergod chokladglasyr i mitten. Kombinationen blir oslagbar.
Ingredienser (ca 16 st)
2 ägg
3 dl strösocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gr smält smör
1,5 tsk vaniljsocker
Glasyr
100 gr smör
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk
Grädde
Hallon
Citronmeliss
Gör så här
Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan kakans övriga ingredienser och rör snabbt ihop. Fördela smeten i små folieformar och grädda i 160 grader i ca. 15 minuter.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Låt sedan glasyren koka tills den börjar tjockna. Se upp så att den inte blir för tjock eftersom den även kommer att tjockna lite när kakorna kallnar.
Ta ut kakorna och låt dem sjunka ihop lite innan du häller på glasyren i mitten av kakorna. Garnera ev. med vispad grädde, färska hallon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar