För den som känner för en liten extra treat till lördagsfrukosten kan jag tipsa om dessa goda morotsfrallor.
Ingredienser (ca 24 st)
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1–2 morötter, fint rivna
3 dl fint grahamsmjöl
9–11 dl vetemjöl
Garnering
sesamfrön
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan salt, olja, morötter, grahamsmjöl och
vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda
den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Dela degen i ca 24 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda dem sedan mitt i ugnen i 9–13 min. Låt dem svalna på plåten.
inspiration: tidningenhembakat.se
Dela degen i ca 24 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda dem sedan mitt i ugnen i 9–13 min. Låt dem svalna på plåten.
inspiration: tidningenhembakat.se
Hur mycket jäst brukar du använda?
SvaraRaderaI dessa använder jag 25 g jäst.
Radera