Ingredienser (4 port)
500 g kycklingfiléer
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1⁄2 lime
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1⁄2 hönsbuljongtärningar
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
500 g kycklingfiléer
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1⁄2 lime
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1⁄2 hönsbuljongtärningar
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
Gör så här
1. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden.
2. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften.
3. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen.
4. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung.
5. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja.
receptkälla: arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar