Ingredienser (4 port.)
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
4 port bulgur
1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tomater
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora portionsbiffar.
3. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg. Stek klart mitt i ugnen ca 10 minuter.
4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
5. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna tärningar. Tärna tomaterna.
6. Stek löken mjuk i oljan. Rör ner paprikan och fräs några minuter. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningen, låt puttra ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera biffarna med bulgur och paprikasåsen.
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora portionsbiffar.
3. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg. Stek klart mitt i ugnen ca 10 minuter.
4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
5. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna tärningar. Tärna tomaterna.
6. Stek löken mjuk i oljan. Rör ner paprikan och fräs några minuter. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningen, låt puttra ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera biffarna med bulgur och paprikasåsen.
receptkälla: ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar