31 januari 2014

Fryst blåbärscheesecake

Ännu en snöig fredag. Sista januari. Hjälp, vart tog månaden vägen! Det har som vanligt varit full fart och nu ser jag fram emot en skön helg med kanske en sovmorgon i alla fall. Och kanske utan snöskottning, men jag räknar med att den dagliga kvällssysslan när jag kommer från jobbet fortsätter för prognosen säger fortsatt snö.

Passande i dessa kyliga tider är väl en frusen blåbärscheesecake. Enkel och jättegod.

Blåbärscheesecake


Ingredienser
150 gram mandelbiskvier
50 gram smör
200 gram philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
3 dl färka blåbär

Gör så här
1. Krossa mandelbiskvierna i en matberedare.
2. Smält smöret och rör samman det med biskvismulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
3. Rör samman ost och florsocker försiktigt.
4. Vispa grädden hårt och blanda ner den försiktigt i ostkrämen.
5. Vänd ner 2/3 av blåbären i smeten och häll smeten i formen ovanpå biskvibottnen.
6. Strö en näve färska blåbär längst upp på kakan som dekoration.
7. Stoppa tårtan i frysen och låt frysa i några timmar innan servering.

Tips! Ta fram cheesecaken 20-30 min innan servering för bästa möjliga smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...