Passande i dessa kyliga tider är väl en frusen blåbärscheesecake. Enkel och jättegod.
Ingredienser
150 gram mandelbiskvier
50 gram smör
200 gram philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
3 dl färka blåbär
Gör så här
1. Krossa mandelbiskvierna i en matberedare.
2. Smält smöret och rör samman det med biskvismulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
3. Rör samman ost och florsocker försiktigt.
4. Vispa grädden hårt och blanda ner den försiktigt i ostkrämen.
5. Vänd ner 2/3 av blåbären i smeten och häll smeten i formen ovanpå biskvibottnen.
6. Strö en näve färska blåbär längst upp på kakan som dekoration.
7. Stoppa tårtan i frysen och låt frysa i några timmar innan servering.
Tips! Ta fram cheesecaken 20-30 min innan servering för bästa möjliga smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar