I dagens matlåda har jag en supergod ny fiskrätt med pestopanering och citronyoghurt. Me like! Trevlig helg där ute i snöyran!
Ingredienser (4 port)
600-800 gr torsk
1 tsk olja
900 g fast potatis
salt och peppar
1/2 dl pesto
1 dl ströbröd
1 citron
2 dl matyoghurt
150 g sockerärter
Gör så här
1. Tina fisken.
2. Sätt ugnen på 225˚C. Smörj en ugnssäker form med oljan.
3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
4. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i formen. Krydda med salt och peppar.
5. Blanda peston med ströbrödet och fördela det över fisken. Sätt in i övre delen av ugnen ca 12 minuter.
6. Skölj och riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Smaka av yoghurten med citronskal, salt, peppar och lite pressad citronsaft.
7. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 4 minuter.
1. Tina fisken.
2. Sätt ugnen på 225˚C. Smörj en ugnssäker form med oljan.
3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
4. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i formen. Krydda med salt och peppar.
5. Blanda peston med ströbrödet och fördela det över fisken. Sätt in i övre delen av ugnen ca 12 minuter.
6. Skölj och riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Smaka av yoghurten med citronskal, salt, peppar och lite pressad citronsaft.
7. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 4 minuter.
Servera fisken med potatisen (gärna pressad), sockerärterna och citronyoghurten.
receptkälla: ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar