17 december 2012

Pyttipanna på grekiskt vis

Dagens lunch går på grekiskt tema. Det känns som att jag behöver lite variation i alla julsmaker just nu så jag hoppas denna grekiska pyttipanna ska ge just det. Slängde ihop den sent igår kväll efter att vi kommit hem från julfest hos svärfar och sambo, så nu hoppas jag den är god för magen har redan börjat kurra.

Grekisk pyttipanna

Ingredienser (2-3 port)

3 stora kycklingfiléer
2 paprikor
1 rödlök
2 tomater
potatis
oliver
fetaost
salt och peppar
torkade örter

olivolja
soja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Lägg strimlorna i en bunke och tillsätt olja, soja, vitlök, salt, peppar och torkade örter. Blanda väl och ställ åt sidan så länge. Dela potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Häll över lite olja så att potatisen inte fastnar i botten, salta och låt stå i ugnen ca 15 minuter (225 grader). Skär paprikan i grova bitar, rödlöken likaså. Lägg sedan lök, paprika och kyckling i ugnsformen tillsammans med potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Dela tomaterna och ev. fetaosten. Efter halva tiden ta ut formen och lägg i tomater, oliver och fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...