28 december 2012

Kvibilleost till förrätt på nyår

Julhelgen är över. Efter en hektisk höst valde jag att totalt koppla ner mig från bloggandet. Men nu börjar det dra ihop sig till nyår och även om vi är bortbjudna tänkte jag bjuda på en jättegod förrätt som jag gjorde för några år sen - kvibilleost i röda endiver (skulle varit röda endiver i alla fall, men de var slut när vi handlade nyårsmaten så vi improviserade som bilden visar).

Förrätt till nyår

Ingredienser

140 g Kvibille gräddädel
3 msk crème fraîche
1 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 st äpple, Granny smith
150 g valnötter
1 huvud endivesallad, röd (eller vit)

Gör så här

Smula sönder osten i en skål och rör samman med créme fraiche, det ska vara lite klumpar kvar av osten. Smaksätt med olivolja, en liten nypa flingsalt och svartpeppar från kvarn. Skala och tärna äpplet i små tärningar, blanda med osten. Rosta valnötterna med lite flingsalt i en torr stekpanna. Skölj salladsbladen och låt dem torka. Lägg en klick ostcrème i varje blad och strö över lite krossade valnötter.

receptkälla: recept.nu (Leila Lindholm)

Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet. Dåligt ljus, en halvkass kamera och stressad värdinna är ingen bra kombination.


2 kommentarer:

  1. Låter toppengott! Är detta för 4 personer?

    SvaraRadera
  2. Det är en kanongod förrätt :). Förlåt sen respons. Har varit i medieskugga senaste veckan. Stämmer att receptet är för 4 pers.
    // Sofia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...