2 april 2012

Nyttig tortillatårta med kyckling

Måndag igen. Sommartid och massor av god mat i magen efter påsk- och födelsedagsfirande hos svärmor i helgen. Underbar helg. Men nu är det tillbaka till verkligheten och matlådornas underbara (?) värld. Idag var det nytt recept på menyn från min kokbok som utlovar sundhet, snabbhet och enkelhet. Perfekt.

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 purjolök
1 msk olja
1 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk tomatsalsa (300 gr)
2 dl crème fraiche
8 st tortillabröd
250 gr mozzarellaost

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Stek kycklingen i oljan, tillsätt purjolöken och låt det steka ihop i någon minut. Krydda med farinsocker, salt och peppar. Häll över tomatsalsan och rör i crème fraiche.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Varva tortillabröd med kycklingröra. Översta lagret ska vara bröd. Skär osten i tunna skivor och lägg dem ovanpå översta tortillabrödet. Gratinera i ugnen i 250 grader i ca. 12-15 minuter.

OBS! Det är gott med lite cayennepeppar för lite mer hetta i kycklingröran. Mozarella kan även ersättas med gratängost.



2 kommentarer:

  1. Tortillatårta har jag aldrig ätit, det låter gott!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...