Ingredienser (4 port)
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk olja
Ris för 4 port.
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna i ugnen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna i ugnen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden, krydda med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Tzatziki: Riv gurkan, salta och lägg den i ett durkslag. Pressa ur vätskan. Blanda gurkrivet med yoghurten. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Salta och peppra.
Servera!
receptkälla: ica.se
nu blev jag sugen på tzatsiki!!
SvaraRaderaJa visst blir man. Det är så himla gott med tzatziki :)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera