2 maj 2016

Kycklingnuggets med tzatziki

Sköna maj välkommen - jag hoppas du bjuder på mer värme och fler soltimmar för april var allt annat än varm i år. Just nu är jag inne i en period när jag försöker hålla nere kakintagen, så det blir mer fokus på mat än kakor här ett tag framöver. Men jag lovar att fortsätta slänga in ett och annat sött recept, för helt utan kan jag inte vara. Denna vecka börjar vi med ny matkasse och här är ett gott recept som verkligen gick hem hos hela familjen. Ha en härlig kortvecka!



Ingredienser (4 port)
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk olja

Ris för 4 port.

Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna i ugnen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden, krydda med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Tzatziki: Riv gurkan, salta och lägg den i ett durkslag. Pressa ur vätskan. Blanda gurkrivet med yoghurten. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Salta och peppra.

Servera!

receptkälla: ica.se

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja visst blir man. Det är så himla gott med tzatziki :)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...