Vad sägs om en vardagsklassiker så här en regnig fredag? Pasta Carbonara med en liten twist - rökt skinka OCH bacon ihop. Det var med i vår ICA Matkasse för ett par veckor sen. Jättegott. Och snabblagat.
Ingredienser (ca 4 port)
140 g tärnat bacon
180 g strimlad rökt skinka
1/2 msk majsstärkelse
3 dl gräddmjölk
peppar
4 port spaghetti
250 g små ärter
Gör så här
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Stek baconet i en stekpanna och låt rinna av i en sil. Stek skinkan i samma panna. Blanda majsstärkelse med gräddmjölk, rör ner den och baconet i skinkan. Låt koka några minuter under omrörning. Peppra.
Koka pastan och tillsätt ärterna när det återstår 3 minuter av koktiden. Servera spaghettin med skinksåsen.
recept: ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar