Varning för ett riktigt gottigt recept! Semlornas tid är inte förbi - i alla fall inte för mig. I helgen inspirerades jag till att testa en ny variant. Semmelwraps, släng dig i väggen för hör kommer tacosemlan. Precis lagom allt och så himla gott.
Ingredienser (12-15 st)
Havreflarn
75 gr smör
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa salt
Fyllning
200 gr mandelmassa
2-3 msk mjölk
4-5 dl vispgrädde
25 g mörk choklad, hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser till havreflarnen under omrörning. Klicka sedan ut smeten, ca 1 msk per flarn på en plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest isär för de kommer att flyta ut rejält. Grädda flarnen mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Böj kakorna medan de är varma genom att lägga dem på en bakkavel, flaska eller liknande. Låt dem sedan stelna och kallna.
Fyllningen gör du genom att mosa ihop mandelmassa med mjölk. Sedan lägger du en klick fyllning i varje tacoskal. Vispa grädden fluffig och spritsa ner den i tacoskalen. Strö över chokladhacket.
recept: tidningen Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar