30 mars 2016

Jättegod skinkschnitzel med löksås

Dags för lite vardagsmat igen och här kommer ett recept vi fick upp ögonen för när vi hade ICAs matkasse för ett par veckor sen. Skinkschnitzel är ju hur gott som helst.

Skinkschnitzel


Ingredienser (4 port)
900 g fast potatis
2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
1 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
salt och peppar
150 g salladsärter

Gör så här
Koka potatisen. Skala och skiva löken. Bryn den i matfett i en stekpanna. Strö över sockret och låt det smälta. Lägg över löken i en kastrull. Häll vinäger och grädde över löken och låt koka ca 5 minuter.

Stek schnitzlarna i olja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Salta och peppra. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt dem rinna av.

Servera schnitzlarna med potatis, salladsärter och löksås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...