Ingredienser
Färdig tårtbotten
Fyllning 1 - Bananmousse
1 stor banan1,5 msk marsanpulver
1,5 dl grädde
en tesked pressad citron
Fyllning 2 - chokladkräm
0,5 dl socker
0,5 dl kakao
1,5 dl grädde
Rör ihop socker och kakao. Rör ner grädden. Låt svälla ihop i kyl i 30 minuter. Vispa upp chokladkrämen.
0,5 dl kakao
1,5 dl grädde
Rör ihop socker och kakao. Rör ner grädden. Låt svälla ihop i kyl i 30 minuter. Vispa upp chokladkrämen.
Topping - chokladganache
1,25-1,5 dl grädde (ju mörkare choklad, desto mer grädde)200 g choklad (ca 60% kakaohalt)
Hetta upp grädden. Hacka chokladen och slå den heta grädden över chokladen och rör tills allt har smält. Ganchen tjocknar mer och mer ju svalare den blir. Spackla tårtan när du har den perfekta konsistensen.
Toppa med några kinderägg, marsinpankycklingar och chokladägg.
receptkälla: fikastunder.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar