21 juli 2015

Jordgubbstårta med smak av kola

Härom veckan när sambon fyllde år gjorde jag enligt tradition en jordgubbstårta till honom. Årets variant blev en supersnabb söt sak, perfekt att slänga ihop när tiden är knapp och den passar alla åldrar.



Ingredienser (ca 8 bitar)
1 burk karamelliserad mjölk dulche de leche (à ca 400 g)
150 g smör
300 g digestivekex
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar till garnering

Gör så här
1. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
2. Smält smöret. 
3. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
4. Skölj hallonen och finhacka daimen. 
5. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Inspirationskälla: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...