Ingredienser
Browniebotten:150 g mörk choklad
100 g mjukt smör
2 1⁄2 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 1⁄2 dl vetemjöl
Blåbärsmousse:
6 st gelatinblad
250 g blåbär
3 st äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil
3 dl vispgrädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
4. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen.
5. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
5. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
6. Låt kakan kallna i formen.
7. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
8. Mixa blåbären till en fin puré.
9. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären.
10. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten.
10. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten.
11. Blanda ner gräddfilen.
12. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 timmar.
13. Ta kakan ur formen och garnera med ex. blåbär.
receptkälla: arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar