8 mars 2015

Pytt med kyckling och fetaost

Här kommer recept på god lunch denna sköna söndag. Denna helg jobbar så jag och lillan får roa oss själva; plocka lite bland hennes doppresenter, leka i babygymmet, ta långpromenader och kanske bjuda mormor och morfar på en gofika.

Dagens tips är en variant på klassisk husmanskost pyttipanna, men baserad på kyckling och fetaost. Enkelt och jättegott.



Ingredienser (ca 4 port.)
8 stora potatisar
400 g kycklingfiléer
smör eller olja
salt
1 gul lök
2 stora tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
100 gr tärnad marinerad fetaost
svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär potatisen i stora bitar/tärningar. Bred sedan ut potatisen i en smord långpanna. Klicka på lite smör eller ringla över olja. Salta potatisen och ugnsbaka i ca 40 minuter.
3. Hacka löken och skär paprikan i bitar/tärningar.
4. Efter halva tiden i ugnen lägg in paprikan och löken i långpannan med potatisen. Salta lite extra.
5. Skör kycklingfiléerna i bitar och stek dem i smör eller olja i en stekpanna.
6. Skör tomater i stora bitar.
7. Lägg det ugnsbakade i en skål och blanda försiktigt ner kycklingfilé, tomater och avrunnen fetaost. Strö över lite svartpeppar.
8. Hacka basilikan grovt och strö ovanpå pyttipannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...