7 januari 2015

Smarrig persiljekyckling

Matlådetiden har börjat igen, årets första arbetsdag idag för många. Här hemma fortsätter jag att ha noll koll på vilken veckodag det är, alla är liksom likadana i föräldraledighetens värld. Men trots att jag är "hemma hela dagarna" förstår jag inte vart tiden tar vägen. Maten måste gå fort att göra i ordning om jag ska ha en chans att få äta varmt eller slippa ha en uttråkad bebis i köket. Här är ett sådan recept, persiljekyckling. Riktigt gott och perfekt när tiden tryter.

Persiljekyckling


Ingredienser (4 port)
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk kinesisk soja
1/2 dl hackad persilja (eller fryst)
1/2 hönsbuljongtärning

Gör så här
1. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt och peppar.
2. Stek filéerna i smör i en stekpanna i 3-4 minuter per sida.
3. Ta upp kycklingen och häll grädden i stekpannan. 
4. Rör i soja och persilja och smula ner buljongtärningen.
5 Låt såsen koka ihop någon minut. 

Servera kycklingen med såsen, ris eller potatis. Strö ev. över lite riven ost och rostade solrosfrön.

receptkälla: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...