Usch vad pinsamt dålig jag är på att uppdatera här just nu. Veckan bara försvann och det har varit fullt upp. Jag har ju inte ens visat bilder från förra veckans glöggmys med fina vänner. Shame on me. En goding på förra helgens bord var i alla fall Vickans fruktkaka som jag bara var tvungen att få receptet på, så här kommer det.
Ingredienser
200 gr smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
Skal och saft av 1 apelsin
5 msk syltad frukt
ca 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
80 gr mörk choklad
Gör så här
1. Rör smör och socker vitt och poröst.
2. Tillsätt äggen, syltade frukten och apelsinsaften.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver.
4. Hacka chokladen och mjöla den något.
5. Rör ner alltsammans i smeten.
6. Häll upp i smord och bröad form med avtagbara kanter (ca 24 cm i diameter).
7. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 55-60 minuter.
8. Pudra den färdiggräddade kakan med florsocker och riv över apelsinskal och choklad.
Kan gärna serveras med lite vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar