Ingredienser – Kladdkakan
250 g smör5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk salt
4 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret.
4. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör ihop.
5- Klä en springform (24-26 cm) med bakplåtspapper. Gärna både botten och kanterna.
6. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter.
Låt kakan svalna i kylskåp och gör under tiden glasyren.
Ingredienser – Glasyr
1 ½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
100 g hackad mörk choklad
100 g hackad ljus choklad
Chashewnötter
Jordnötter
Marshmallows
Dumle
Gör så här
1. Koka upp grädde och sirap. Ta bort kastrullen från plattan.
2. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.
3. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 min.
4. Häll sedan glasyren på kakan som fortfarande är i sin form.
5. Toppa med valfri mängd nötter, marshmallows och hackad dumle.
Låt den gärna stå i kylen över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar