I morgon är det kanelbullens dag. Jippi! Gott. Av denna anledning fick jag härom dagen ett ryck och bakade bullar med nytt recept på kanel och kardemumma. Det bästa av två världar om du frågar mig. Och snabbjäst speedar verkligen upp processen, perfekt för den som tar sig an detta efter jobbet.
Ingredienser
50 g snabbjäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
14 dl vetemjöl
Fyllning:
smör
strösocker
kanel
malen kardemumma
Garnering:
1 st uppvispat ägg
pärlsocker
Gör så här
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och häll i jästen.
2. Häll degspadet i en bakmaskin och tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen på rektanglarna.
5. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda. Lägg dem i formar på en plåt.
6. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar