25 mars 2013

Påskens söta muffins

Äntligen är vi på plats i huset! Nu ska vi bara plocka i ordning allt och börja leva där. Tänk vad allt sånt här tar tid och ork. Och nu är det påskvecka. Härligt. Eftersom jag ännu inte hittat alla mina baktillbehör kommer här en goding från förra året. Goda påskmuffins.

Påskmuffins/cupcakes

Ingredienser

120 g smör, rumsvarmt
115 g strösocker
2 ägg, lätt uppvispade
85 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
25 g kakao

Dekoration
90 g smör, rumsvarmt
175 g florsocker
1 msk mjölk
2-3 droppar vaniljessens
små godisägg

Gör så här

  1. Placera 10 muffinsformar i fördjupningarna på en muffinsplåt.
  2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör kraftigt efter varje gång. Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det i blandningen med en stor sked. Fördela smeten i pappersformarna. 
  3. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 15-20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt dem kallna på ett galler. 
  4. Dekoration: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker och rör samman noga och rör sedan ner mjölk och vaniljessens till en kräm. 
  5. Fyll en spritspåse med stjärntyll med smörkrämen och spritsa en ring längs kanten på de kalla muffinsen – det skall föreställa ett rede. Lägg 3-4 chokladägg mitt i redet och servera.

2 kommentarer:

  1. Hej! är detta minimuffins? Hade velat göra i normal storlek

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Receptet gäller normalstora muffins :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...