Dagens matlåda denna soliga tisdag består av fisk och skaldjur. Jag hittade ett recept på nätet som vi sedan modifierade och lade till räkor och lax. Däremot skulle jag vilja kalla det soppa och inte "gryta" som det stod i receptet. Hur som helst. Gott var det i alla fall.
Ingredienser
400 g fryst torsk
lax i bitar
frysta räkor
5 dl fisk- och skaldjurssoppa5 dl vatten1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)1 1/2 dl grädde550 g fryst rotfrukter3 msk fryst dillsalt och peppar1 citron
Gör så här
Tina fisken. Skär torsken och laxen i tärningar. Koka upp fisk- och skaldjurssoppa med vatten, buljongtärning eller fond och grädde. Lägg i rotfrukterna och koka några minuter. Tillsätt fisk och dill
och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Servera fiskgrytan med ett gott grovt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar