Lite mat blev det ju självklart också. Sambon jobbade så jag passade på att göra en lätt lunch i form av en skinkpaj med tomater och lök.
Ingredienser
3 3/4 dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)125 gr smör
1 msk vatten
Fyllning
100 gr strimlad rökt skinka (eller salami)
1 liten rödlök, hackad
2 tomater, urkärnade, grovhackare
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
2 msk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
ev. solrosfrön
persilja
Gör så här
Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10-15 minuter.Fördela skinka, rödlök och tomater i det färdiggräddade skalet. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, oregano, salt och peppar. Häll ner i pajskalet och strö eventuellt på solrosfrön. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills äggen stannat, ca 30 minuter. Strö eventuellt över persilja innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar