Ingredienser
700 g vitkål
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
400 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl mini eller lättmjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kålen i småbitar och bryn den i en gryta. Rör om så att kålen blir lätt brynt, men absolut inte bränd. Lös upp buljongtärningen i kokande vatten. Häll blandningen och sojan i kålkastrullen. Rör om och låt puttra sakta under lock. Under tiden rör du samman köttfärs, hackad lök, salt, peppar. Häller i mjölken och sedan steker köttfärsen med hackade löken.Blanda allt i en form. Grädda i 200 grader på nedersta falsen tills färsen är genomgräddad och kålen fått färg (ca 30 min). Servera med rårörda lingon och sallad.
receptkälla: tasteline.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar