God eftermiddag i stugorna. Vet du inte vad du ska göra till fredagsmyset? Tröttnat på tacos och pizza? Här kommer ett gott recept på kycklingpaj. Tillsammans med en sallad blir det jättegod och lättäten fredagsrätt. Det är ju allmänt känt att det ska vara kyckling på fredag, i alla fall om man ska tro vad som sägs i reklamen...
Ingredienser
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
300 g purjolök
smör
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
3 ägg
2 dl riven ost
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och
arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar
kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i
kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken.
Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och
låt den fräsa med. Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan.
Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av
osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet
och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
receptkälla: arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar