Nu när vår ugn är lagad och lillan kan vara med i babysitter börjar längtan efter att baka komma tillbaka. Och orken att hitta nya matrecept. Här kommer recept på hemmagjorda Bouny-godisar som jag gjort nu till jul. Jättegoda och enkla.
Ingredienser (25–28 st)
50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
Garnering
200 g mörk choklad, smält
riven kokos
Gör så här
1. Blanda smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde till en massa. Ställ den i kylen en stund.
2. Rulla massan till fingertjocka längder, ca 4 cm, och lägg dem på en skärbräda i frysen i 30–60 min.
3. Smält choklad över vattenbad.
4. Doppa de frysta bitarna i smält choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
5. Strö över riven kokos och låt dem stelna i kylen. Förvara konfekten i kylen i en burk med tätslutande lock.
receptkälla: Lindas bakskola (Tidningen Hembakat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar