Ingredienser
4 portionsbitar lax
4 port bulgur
250 g broccoli
1/2 gurka
1 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad dill
2 dl matyoghurt
Gör så här
- Tina laxen.
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka dem några minuter i saltat vatten.
- Skala, dela, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv skalet av citronen och pressa ur saften.
- Blanda bulgur med citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner broccoli och gurkan.
- Stek laxen i matfettet 3–4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med citron- och broccolibulgur och dillyoghurt.
Så gott med lax! Men ändå mysigt att få ta en välbehövd paus från jobbet och mysa!
SvaraRaderaHåller med. Och bästa av allt är att jag har goda matlådan kvar till idag istället :).
Radera