3 juli 2013

God lax med dillyoghurt

Onsdag och halva veckan gjord. Bara två dagar till semestern. Här lyser flitens låga på jobbet, men idag tog jag ett brejk och åt lunch med vänner på stan. Härliga energigivande tjejer. Matlådan får vänta till i morgon. Annars hade jag faktiskt en riktigt god låda som väntade på mig - lax och broccolibulgur och fräsh sötsyrlig dillyoghurt.

Lax med broccolibulgur och dillyoghurt


Ingredienser

4 portionsbitar lax
4 port bulgur
250 g broccoli
1/2 gurka
1 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad dill
2 dl matyoghurt

Gör så här
  1. Tina laxen.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka dem några minuter i saltat vatten.
  3. Skala, dela, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  4. Blanda bulgur med citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner broccoli och gurkan.
  5. Stek laxen i matfettet 3–4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera laxen med citron- och broccolibulgur och dillyoghurt.

2 kommentarer:

  1. Så gott med lax! Men ändå mysigt att få ta en välbehövd paus från jobbet och mysa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Och bästa av allt är att jag har goda matlådan kvar till idag istället :).

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...