Receptet jag tänkte bjuda på idag kommer från min brorsa, det är hans paradnummer kan man säga. Det märks med andra ord att både han och jag fått mammas intresse för söta kakdrömmar... Kokstoscakaka gott folk! Enjoy.
Ingredienser
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyren:
1 frp à 200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
75 g smör
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sedan i vetemjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
- Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
- Gör under tiden kokostoscaglasyren: Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme. Rör om när smöret smälter tills det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
- När kakan är klar och uttagen ur ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
- När kakan har svalnat, skär den i fyrkanter med en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar