5 november 2013

God korvgryta med bulgur

Ny dag. Och jag har testat en ny maträtt. Efter söndagens ösregn och höstgråa dag känns det mycket bättre efter en måndag i hemmakontoret. Nu kör vi tisdag! Idag äter vi korvbulgur. En god maträtt med alla grönsaker direkt i maten. Behövs ingen extra sallad här inte.

Korvbulgur


Ingredienser (4 port.)
4 port bulgur
vatten
1 st hönsbuljongtärning
3 st chorizo korvar
1 st gul lök
2 st paprikor
Smör att steka i

Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap

Gör så här
1. Koka upp buljongen och rör i bulgur enligt mängd på paketet. Lägg på locket och ställ grytan åt sidan ca 6 min.
2. Skär korven i skivor. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
3. Stek korv, lök och paprika i smör i en stor stekpanna.
4. Blanda med couscousen.
5. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till.

Receptinspiration: arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...