Ingredienser (ca. 12 st)
100 gr. smält och avsvalnat smör eller margarin. 2 st ägg
1 dl farinsocker + 1dl strösocker
1½ dl crème fraiche
2½ dl rivet äpple (ca 3 st, riv på det grövsta på rivjärnet)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
1½ dl crème fraiche
2½ dl rivet äpple (ca 3 st, riv på det grövsta på rivjärnet)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop det avsvalnade smöret/margarinet med sockret.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör ner crème fraiche, äppelrivet.
2. Vispa ihop det avsvalnade smöret/margarinet med sockret.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör ner crème fraiche, äppelrivet.
4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i smeten.
5. Fördela smeten muffinsformar, fyll formarna med två tredjedelar.
5. Fördela smeten muffinsformar, fyll formarna med två tredjedelar.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter eller tills muffarna blivit ljust gyllenbruna.
Garnera gärna med grovmalen kardemumma, pärlsocker eller solroskärnor. Ha på den precis innan muffinsen ska in i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar