Igår testade jag smulpaj à la matpaj när jag testade ett nytt recept på köttfärspaj.
Ingredienser
Pajdeg50 g smör eller margarin
1/2 dl crème fraiche
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
1 rödlök
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk salt
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk salt
Till servering
1 dl strimlade soltorkade tomater
65 g ruccola
1 krm peppar
65 g ruccola
1 krm peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225˚C. Pajdeg: Smält matfettet och låt det svalna. Blanda matfettet med crème fraiche, mjöl och salt till en smulig deg. Fyllning: Skala och skiva löken tunt. Stek lök och köttfärs i matfettet. Rör ner pastasåsen och koka upp. Krydda med salt och peppar. Häll köttfärssåsen i en pajform och toppa med pajdegssmulorna. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera pajen med tomater och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar