20 maj 2016

Pasta Carbonara med rökt skinka

Vad sägs om en vardagsklassiker så här en regnig fredag? Pasta Carbonara med en liten twist - rökt skinka OCH bacon ihop. Det var med i vår ICA Matkasse för ett par veckor sen. Jättegott. Och snabblagat.



Ingredienser (ca 4 port)
140 g tärnat bacon
180 g strimlad rökt skinka
1/2 msk majsstärkelse
3 dl gräddmjölk
peppar
4 port spaghetti
250 g små ärter

Gör så här
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Stek baconet i en stekpanna och låt rinna av i en sil. Stek skinkan i samma panna. Blanda majsstärkelse med gräddmjölk, rör ner den och baconet i skinkan. Låt koka några minuter under omrörning. Peppra.

Koka pastan och tillsätt ärterna när det återstår 3 minuter av koktiden. Servera spaghettin med skinksåsen.

recept: ica.se

11 maj 2016

Hemmagjord köttfärspizza

Snart fredag igen och här kommer ett enkelt och gott tips på hemmagjord pizza inför helgen. Snälla smaker för hela familjen.



Ingredienser1 förp pizzakit familj (à 1100 g)
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
40 g taco kryddmix
1/2 dl vatten
tomatsås (från pizzakittet)
250 g champinjoner
2 tomater
1 1/2 dl riven ost
1 kruka sallad

Gör så här
Sätt på ugnen enligt anvisningen på pizzaförpackningen. Stek färsen i olja i en stekpanna tillsammans med kryddmixen. Rör ner vatten och tomatsås och låt det koka några minuter.

Ansa champinjonerna. Skiva dem och tomaterna. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret och lägg på en plåt. Fördela köttfärsen över degen. Lägg därefter på tomaterna och champinjonerna. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skär salladen i bitar. Servera pizzan med salladen.

2 maj 2016

Kycklingnuggets med tzatziki

Sköna maj välkommen - jag hoppas du bjuder på mer värme och fler soltimmar för april var allt annat än varm i år. Just nu är jag inne i en period när jag försöker hålla nere kakintagen, så det blir mer fokus på mat än kakor här ett tag framöver. Men jag lovar att fortsätta slänga in ett och annat sött recept, för helt utan kan jag inte vara. Denna vecka börjar vi med ny matkasse och här är ett gott recept som verkligen gick hem hos hela familjen. Ha en härlig kortvecka!



Ingredienser (4 port)
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk olja

Ris för 4 port.

Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna i ugnen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden, krydda med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Tzatziki: Riv gurkan, salta och lägg den i ett durkslag. Pressa ur vätskan. Blanda gurkrivet med yoghurten. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Salta och peppra.

Servera!

receptkälla: ica.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...