30 september 2014

Wok med fläskfilé och grönsaker

Dagens matlåda har jag hämtat inspiration till från bloggen Jennys Matblogg. Verkade så himla gott och det var det, så nu ligger min matlåda i kylen och bara väntar på att få bli uppäten.

Fläskfiléwok


Ingredienser (4 port)
ca 250 gr nudlar
Olivolja
1 stor putsad fläskfile
3 paprikor gärna i olika färger
1 gul lök
sockerärtor
cashewnötter
2 dl vatten

Gör så här
1. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen.
2. Strimla köttet tunt och dela lök och grönsaker i lagom stora bitar. 
3. Fräs på det strimlade köttet tills det får färg.
4. Vänd ner grönsakerna och cashewnötter och fräs i några minuter, och häll sedan över vattnet. 
5. Låt sjuda upp.
6. Vänd sist ner de avrunna nudlarna och vänd runt.

26 september 2014

Tips på bra bakningsblogg

Nu har det hänt! Vår ugn har totalpajat! När jag skulle göra fiskgratäng i veckan och satte på ugnen var den tokdöd, så nu ska vi till IKEA i helgen med garantin i högsta hugg så får vi se vad de säger. Skönt att husets förra ägare var noggranna och behöll sina kvitton.

Eftersom jag är ugnshandikappad just nu begränsas mina bakningsmöjligheter (när jag inte åker hem till mamma och lånar hennes kök som jag gjorde förra helgen). Här kommer tips på superbra bakningsblogg inför helgen - Lindas bakskola på tidningen Hembakat. Jättebra tidning för övrigt kan jag meddela som den nöjda prenumerant jag är.


23 september 2014

Kycklingpasta med mango chutney

Long time no see. Såg att senast jag lade ut något recept var i början på denna månad och nu är det löningsvecka. Så tokigt det kan bli. Jag vet inte vart september har tagit vägen, men det har varit fullt ös på jobbet vilket kanske är orsaken till att månaden känts kort. Och i samband med månadsskiftet går jag hem på föräldraledighet. Känns overkligt.

Men än är det matlådans värld som gäller. Hittade ett jättegott recept igår som jag testade. Lite av såsen försvann tyvärr när jag värmde maten på jobbet idag men annars var det gott, en utmärkt vardagsmiddag.



Ingredienser (4 port)
2 röd paprikor
ca 600 g kycklingfilé
olja till stekning
salt och peppar
4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
400 g broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
1 dl mango chutney
1 dl lätt crème fraiche 

Gör så här
1. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem och kycklingen i bitar.
2. Stek paprika och kyckling i oljan. Salta och peppra.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i broccolin de sista tre minuterna.
4. Rör samman pressad vitlök, mango chutney och crème fraiche. Smaka av med salt.
5. Häll av pastavattnet. Blanda pastan med kycklingen och såsen i kastrullen.

receptinspiration: ica.se
 

5 september 2014

Favorit i repris - nutellabollar

Dags för en favorit i repris. Denna vecka gått i sjukdomens tecken och då behövs något som muntrar upp. Jag körde därför en favorit i repris. Busenkelt och jättegott. Nutellabollar. Perfekt att glädja de få smaklökar jag har kvar till följd av förkylningen. Trevlig helg!


2 september 2014

Enkla och supergoda fiskbiffar

Årets först höstmånad är här. Efter en ganska ruggig och regnrik augusti med stora översvämningsproblem på flera håll i landet känns det skönt att vända blad till september. I matlådelandet innebär det att jag testat nytt recept som genast blev en solklar favorit hemma. Sambon har redan frågat efter att jag ska göra rätten igen. Franska fiskbiffar med potatismos. Mums.

Fiskbiffar


Ingredienser (4 port)
500 g fiskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1⁄2 dl hackade örter
2 msk potatismjöl/Maizena
1 1⁄2 dl grädde
smör att steka i

Gör så här
1. Dela fisken i bitar. 
2. Mixa fisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. 
3. Forma färsen till 8 biffar. 
4. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida.

Servera med potatismos. Jag blandade mitt mos med hackad persilja, vilket var jättegott.

receptkälla: arla.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...