24 juni 2014

Hemmagjord potatissallad

Midsommarmat hela helgen med sill, färskpotatis och jordgubbar som tema. Me like. Lite ändrade planer i sista minuten gjorde att sambon slängde ihop en egen potatissallad till vårt grillade kött på kvällen. Jättegott. Kanske inte den vackraste bild jag tagit tyvärr, men det blev en snabb mobilbild innan maten åkte ner i magen...

Potatissallad
Ingredienser
färskpotatis
majonäs
crème fraiche
röd lök
röd paprika
gräslök
dill
salt, peppar

17 juni 2014

Fräsch fruktsallad för snabb dessert

När det är varmt ute kan jag ibland känna mig extremt sugen på något uppfriskande mellanmål eller en fräsch dessert efter maten. I helgen slängde jag ihop en busenkel och supergod fruktsallad, toppade med lite vispad grädde och krossade valnötter. Mums. Mängd och mått har jag valt att inte skriva ut denna gång för det är mycket tycke, smak och antal portioner.

Fruktsallad melon, nektariner och valnötter


Ingredienser
Apelsiner
Nektariner
Cantaloupe melon
Vispad grädde
Krossade valnötter
 

15 juni 2014

Enkel sallad på matrester

Sommaren fortsätter här i Värmland även om inte hettan är lika tryckande längre. Eftersom sambon jobbat hela helgen blev det lätta luncher för mig. Idag gjorde jag en superenkel sallad med köttbullar som bas. Inte lätt att vara kreativ när kylskåpet är alldeles för tomt men till slut fick jag ihop nåt gott med en klick crème fraiche till.

sallad med köttbullar


Ingredienser
köttbullar
ris
tomater
gurka
röd lök
Druvan pestovinägrett
crème fraiche

11 juni 2014

Smoothie med intressant smakkombo

Sommarhettan fortsätter att härja här i Karlstad, likaså mitt sug efter fräscha smoothies. Senaste testet blev lite "man tager vad man haver" med nektariner och mandelspån i centrum. Blev faktiskt riktigt gott.

Smoothie nektariner och mandel


Ingredienser (2 glas)
3,5 dl vaniljyoghurt
3 st nektariner
1⁄2 dl mandelspån

Gör så här
Rosta mandelspån i en torr varm stekpanna. Dela och kärna ur nektarinerna. Mixa yoghurt och nektariner. Häll upp i glas. Strö över rostade mandelspån.

9 juni 2014

Att unna sig

Ibland får man unna sig det där lilla extra. I torsdags när jag jobbade hemma några timmar blev det därför att festa på lite krämig italiensk choklad med kaffesmak inhandlad på den internationella marknaden som var på Stora torget torsdag till lördag förra veckan.

I fredags slank det ner en iskaffe i handlingskassen på ICA. Starbucks i mitt hjärta, så detta är bra substitut tills jag får the real deal igen. Finns också på ICA. Lycka.

Islatte och italiensk choklad

2 juni 2014

Smarrig och nyttig kvällsmat

Sommarvärmen bredde ut sig rejält i helgen, behovet av glass ökade men jag försökte även passa på att slänga in lite nyttigare törstsläckare. Vad sägs om en smoothie till kvällsmat?

Ingredienser (1 stort glas)
1 st banan
2 msk apelsinjuice
1,5 dl mild vaniljyoghurt
1 msk naturell müsli

Gör så här
1. Skala bananen och skär den i bitar. 
2. Mixa banan, juice och yoghurt till en krämig smoothie. 
3. Häll upp i glas, toppa med müsli och servera direkt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...